Met het hele gezin naar het buitenland gaan voor de nieuwjaarsvakantie is heel populair. En misschien is er wel geen plek ter wereld met een mooiere en sprookjesachtiger sfeer dan het beroemde Kerstmannenhuis https://znaki.fm/nl/places/het-huis-van-de-kerstman/ in Finland. Deze plek is gemaakt voor leuke familievakanties, vreugde en zorgeloosheid. Het is niet moeilijk om er te komen en je zult gegarandeerd onvergetelijke indrukken opdoen. Als je oud en nieuw in Finland nog nooit hebt meegemaakt met kinderen en de legendarische verblijfplaats van de hoofdpersoon van de feestdagen nog nooit hebt bezocht, dan is het tijd om deze leemte op te vullen. En waarom – dat vertellen we je in dit artikel.

Waarom de belangrijkste kerstman in Finland woont en hoe hij echt heet

In Europese en Scandinavische tradities gelooft men dat de Kerstman (of een van zijn gelijkwaardige incarnaties) geboren is en woont op de koudste en sneeuwrijkste plek ter wereld. En volgens dezelfde overtuigingen is dit ongetwijfeld Lapland (het is geen toeval dat de sprookjesachtige Sneeuwkoningin daar woonde). De besneeuwde landschappen van dit gebied zijn simpelweg gemaakt voor winterse magie en wachten op een wonder.

De plek waar de Kerstman in Lapland woont heeft een moeilijk uit te spreken naam “Joulupukki Pajaakula”, wat Joulupukki’s werkplaatsdorp betekent. Je zult de Kerstman met deze naam bezoeken als je naar dit dorp gaat. Er is een reden voor zijn naam. Letterlijk betekent het “Kerstgeit”, omdat in de vroegere traditie in Lapland, in plaats van de huidige Kerstman in een rode jas, dit mythische dier het symbool van de feestdag was. Geleidelijk aan werd het beeld omgevormd tot de moderne voorstelling, hoewel het enige tijd dezelfde kenmerken behield en werd afgebeeld in een geitenhuid en met hoorns.

Hoe kom je bij het Dorp van de Kerstman in Finland?

De beroemde residentie van de Kerstman in Finland, waar alle kinderen en veel volwassenen van dromen om het te bezoeken, ligt in de provincie Lapland, in de buurt van de stad Rovaniemi. Op slechts 2 km afstand van het sprookjesachtige dorp ligt de internationale luchthaven van Rovaniemi, waar tijdens de nieuwjaarsvakantie versneld veel vliegtuigen uit de hele wereld aankomen. Gezinnen uit Rusland kunnen per vliegtuig naar de geboorteplaats van de Kerstman in Lapland. Het mooie van zo’n reis voor jou en je kinderen is dat er geen transfers nodig zijn.

Wat zal de woonplaats van de Kerstman in Lapland verrassen?

Opgemerkt moet worden dat deze prachtige plek een ontwikkelde infrastructuur heeft met alle nodige voorzieningen en entertainment voor kinderen en volwassenen. Dus, welke locaties raden we je aan om met kinderen te bezoeken?

Of het nu in realiteit is of in het besneeuwde Lapland, het is absoluut onmogelijk om oudejaarsavond te vieren zonder een feestelijke kerstboom. Daarom is het centrum van de residentie van de Kerstman in Lapland de hele winter versierd met een pluizige kerstboom.

Bezoek in het weekend zeker het kerstgebied: er is een kans om gratis toegang te krijgen tot de show die door de Kerstman zelf wordt georganiseerd.

Het weer in Finland op oudejaarsavond is altijd gul met sneeuw, dus het is zonde om niet te profiteren van de kenmerkende seizoensattracties van Finland. De belangrijkste is de rendierrit, waar kinderen dol op zijn. Je kunt ook de tentoonstelling van sneeuwscooters bezoeken en er met de wind op een rijden.

Een reis met kinderen naar Lapland voor Nieuwjaar en Kerstmis kan in geen geval zonder een bezoek aan de plek waar de Kerstman in Finland woont – namelijk zijn kantoor. Je kind kan het gratis bezoeken. Maar om ervoor te zorgen dat het bezoek de verwachte vreugde brengt, moet je op het hoogtepunt van het seizoen rekening houden met grote rijen.

De op één na populairste plek in het huis van de Kerstman in Finland is natuurlijk het postkantoor van de Kerstman, waar zijn grappige hulpjes de brieven sorteren.

Als je de Kerstman gaat bezoeken, hoef je niet bang te zijn voor de taalbarrière, vooral niet voor kinderen, want in zijn dorp werken elfen van verschillende nationaliteiten en de plaatselijke Kerstman zelf spreekt meerdere talen, waaronder een beetje Russisch.

Bezoek zeker de Wereld van de Sneeuwmannen met je kind. Het is een heel complex met mysterieuze ijsgrotten en verschillende grappige plekken. Maar wees niet bang om er te verdwalen – vriendelijke sneeuwpoppen zullen je helpen en je de juiste richting wijzen. Het zal vooral leuk zijn om je wandeling door de Wereld van de Sneeuwmannen af te sluiten door van een sneeuwglijbaan te glijden.

Nieuwjaar in Finland met kinderen wordt extra onvergetelijk met een bezoek aan het Santa Park. Dit themapark zal kinderen verblijden met een verscheidenheid aan vrijetijds- en recreatiemogelijkheden, van duizelingwekkende attracties tot elfenworkshops.

En om ervoor te zorgen dat de kinderen zich hun vakantie in Finland op oudejaarsavond nog lang kunnen herinneren, ga je samen met hen naar de plaatselijke souvenirwinkel en koop je een paar ingewikkelde snuisterijen of zelfs serieuze decoraties voor het interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *